Barion Pixel

ElektroConcept

+36 3o 133 5ooo

Hűtő

A hűtők a háztartási gépek között az egyik legfontosabbak. A hűtők célja az élelmiszerek és italok hűtése, tárolása és frissen tartása. A hűtők két fő konstrukciója a szabadon álló, és a beépíthető hűtő.
A szabadon álló hűtők önállóan állnak a konyhában, így könnyen mozgathatóak és áthelyezhetőek. Az beépíthető hűtők pedig a konyhabútorba építhetők be, így kevésbé foglalnak helyet. A kategóriában lapozgatva megtalálja a hűtők egyes fajtáit hűtótér kialakítása szerint csoportosítva.
Az energiahatékonyság szempontjából a legjobb hűtők az A ás B energiaosztályba tartoznak, melyek jelentős energiamegtakarítást tesznek lehetővé. Ezen kívül fontos még, hogy a hűtők környezetbarát hűtőközeget használjanak, és az energiafogyasztás mellett a zajszintre is érdemes odafigyelni. A modern hűtők számos extra funkcióval rendelkeznek, például a No Frost rendszerrel, mely megakadályozza a jégképződést a fagyasztóban, vagy az érzékelős, automata hőmérséklet-szabályozással, mely az ételek mennyiségének és hőmérsékletének függvényében állítja be a hűtő hőfokát.
Az Európai Unió hivatalos energia besorolása A és G kategóriák között mozog, és a termékek energetikai hatékonyságát ezek alapján rangsorolja. Az A+++ és A++ stb. besorolások korábban használatosak voltak az energiahatékonyság megjelenítésére, de 2019-től az Európai Unió eltörölte ezeket a kategóriákat, és helyettük egyszerűsítették a besorolást az A-tól G-ig terjedő skálán. Tehát, ha valaki ma hűtőszekrényt vásárol, akkor a legmagasabb energiahatékonysági kategória, amit megtalál az A, és nem az A+++, mint korábban. Az új energiahatékonysági osztályok kritériumai szigorodtak, és az B -C osztály már az átlagnál jóval hatékonyabb készülékeket jelöl. Fontos azonban megjegyezni, hogy a korábbi A+++ osztályú készülékek továbbra is működnek és használhatóak, és továbbra is energiatakarékosabbak lehetnek, mint a jelenleg G, alacsonyabb osztályokba tartozó készülékek.

Termékkategóriák