Barion Pixel

Kávé / Teafőző

Az otthoni kávézási szokások az elmúlt években nagy változáson mentek keresztül, és számos új trend alakult ki. Az egyik legnépszerűbb trend az otthoni kávéfőzés és a saját kezű kávézás. Egyre többen vásárolnak minőségi kávébabokat, és saját kávéfőző gépeket vagy kézi kávés eszközöket használnak, mint például a french press vagy a pour-over. Az étcsokoládé és a tejszínhab helyett, az egészségesebb kávéitalokat preferálják, mint a szójatej, mandulatej vagy a kókusztej.
A másik nagy trend az egyéni kávéadagolás, amely az úgynevezett “single-serve” kávéfőző gépek elterjedésének köszönhető. Ezek a gépek kis kapszulákat használnak, amelyekben előre adagolt kávépor van, és lehetővé teszik, hogy mindenki kiválassza a saját kedvenc kávéízét.
Az otthoni kávézás mellett, az új trend az online kávéklubok és a virtuális kávékóstolók is. Ezek az online események lehetővé teszik az emberek számára, hogy közösségben osszák meg a kávé szeretetét, és különleges kávéízeket kóstoljanak meg egymással.
Az utóbbi időben nagy népszerűségre tett szert az “Dalgona” kávé is, amely egy koreai eredetű kávéital, és egy selymes habos kávé, amelyet a habot cukorral és forró vízzel vernek fel, majd egy adag frissen főzött espresso kávéra öntik.
Az otthoni kávézási szokások azonban nem csak az ízek és az elkészítés módjában változtak meg. A kávéfogyasztás környezettudatosabbá vált, és egyre többen használnak újrahasznosítható kávéfiltereket és csomagolásmentes kávét. Az otthoni kávézás ma már sokkal inkább egy élmény, mint egy egyszerű reggeli rituálé, és egyre többen élvezik az otthoni kávézás adta lehetőségeket és különleges pillanatokat.
A kávé és teafőzők kategóriája széles termékválasztékot kínál a vásárlóknak az egyszerű, klasszikus filterkávézóktól a modern kapszulás valamint a kávéházi minőséget produkáló automata kávéfőzőkig, valamint teafőzők és forróvízadagolók is megtalálhatóak ebben a kategóriában. Az egyszerűbb készülékek általában az alap funkcióval rendelkeznek, és kisebb mennyiségű italt tudnak előállítani, míg a komolyabb, programozható automata kávégépek többféle italt is készítenek, és különböző kávéfajták elkészítésére is alkalmasak.
A legújabb kávéfőzők automatikus tejhabosítóval, tejtartóval rendelkeznek, valamint lehetőséget biztosítanak a kávé ízének és aromájának testre szabására a felhasználók ízlése szerint. A teafőzők esetében pedig a különböző teafajták elkészítéséhez szükséges hőmérséklet-szabályozási funkciók is megjelentek.

  • MPM MMK-07 Fehér Kávédaráló 140W

    A MPM MMK-07 Kávédarálóró

    Az MPM MMK-07 Kávédaráló egy nagyszerű eszköz a frissen őrölt kávé élvezetéhez otthonában. A rozsdamentes acél pengék segítségével könnyedén őrölheti a kávészemeket a kívánt finomságra, és a darálási folyamat egyszerűen szabályozható a beépített elektronikus vezérlő segítségével. A tartály átlátszó, így mindig látható, hogy mennyi kávédarálék van még benne, és a tartály kapacitása elegendő ahhoz, hogy egyszerre akár 50 gramm kávészemeket is darálhasson. Az MPM MMK-07 Kávédaráló kompakt méretű, így könnyen tárolható a konyhapulton vagy a szekrényben, és az egyszerű használata miatt minden kávékedvelő számára ajánlott eszköz.

Termékkategóriák