Barion Pixel
logo elektroconcept 1

+36 3o 133 5ooo

Táp, energia kábel

A táp kábelek olyan kábelek, amelyek a különböző elektromos eszközökhöz biztosítják az áramellátást. Az általános táp kábeleknek két alaptípusa van: a 3-pólusú és a 2-pólusú. A 3-pólusú kábelek általában földelési lehetőséget biztosítanak, míg a 2-pólusú kábelek csak az alapvető áramellátást végzik. A táp kábelek általában különböző méretekben és hosszúságokban kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző eszközök áramigényeinek és telepítési követelményeinek. Az általános táp kábelek általában AC (váltakozó áram) vagy DC (egyenáram) feszültségellátást biztosítanak. Az AC táp kábelek jellemzően háztartási vagy irodai készülékekhez használatosak, míg a DC táp kábelek általában elektronikus eszközökhöz, például számítógépekhez, monitorokhoz, nyomtatókhoz és más hasonló készülékekhez szükségesek. A táp kábelek fontosak az eszközök megfelelő működéséhez, és számos készülék esetében a megfelelő táp kábel kiválasztása és használata alapvető fontosságú a biztonságos működés és az eszköz tartóssága szempontjából.
Gyakoribb táp kábelek típusok: IEC C13: Ez a kábel típus gyakran használatos számítógépek, nyomtatók, monitorok és más hasonló eszközök tápellátására. Az egyik végén egy 3-pólusú csatlakozó található, a másik végén pedig egy C13 foglalat.
IEC C14: Ez a kábel típus a C13-hoz hasonló, de az egyik végén egy C14 foglalat található, ami egy 3-pólusú csatlakozó. Gyakran használják számítógép-tápegységekhez.
IEC C7: Ez a kábel típus néha “kettős lyukas” vagy “háromszög alakú” kábelként is említik. Ez a kábel általában olyan kisebb készülékekhez, például hordozható DVD-lejátszókhoz, CD-s Rádiókhoz és más hasonló eszközökhöz használatos, amelyek csak alacsony teljesítményt igényelnek.

Termékkategóriák

Keresés

Válogass a termékeink között